fbpx

Látással összefüggő nyak- és fejfájás

A szemproblémával összefüggő nyak- és fejfájások tünetei sokfélék lehetnek és nehézen megkülönböztethetők a jól ismert migrénes és tenziós panaszoktól. Könnyebben beazonosíthatjuk, ha a nyak- vagy fejfájásunkat nagyon gyakran valamilyen látással összefüggő panasz is kíséri. Jó hír, hogy a látással összefüggő nyak- és fejfájások nagyon magas arányban orvosolhatók.


Digitális világ hatásai a nyak- és fejfájás kialakulására

A digitális eszközök megjelenése, majd robbanásszerű elterjedése alapjaiban változtatta meg azt ahogyan a világot szemléljük. Az okostelefonok, számítógépek, tabletek, tévék és egyéb digitális képernyők világában a szemünk funkciója megváltozott és életre kelt egy új jelenség: a digitális szemfáradtság.


A nyak- és fejfájás kiváltó okai
és megelőzése

A nyak- és fejfájásnak egészen eltérő okai lehetnek és különbözőképpen jelentkezhetnek. A fejfájás leggyakrabban előforduló formái a feszültség okozta tenziós fejfájás és a migrén. Magyarországon nagyjából 1 millió ember szenved migrénben, míg a tenziós fejfájás a lakosság 60%-át érinti. A nyakfájást az esetek legnagyobb részében a rossz tartás és az izmok megerőltetése okozza. A tünetek enyhítésére számos módszer létezik.

%d bloggers like this: