fbpx

Opticnet Szemtükör Program

Az Opticnet Szemtükör Program egy komplex szűrőprogram, amely azzal a céllal jött létre, hogy testünk különböző betegségeit a szem vizsgálatával diagnosztizáljuk, előre jelezzük.

A szem az egyik legcsodálatosabb emberi szerv, az agy után testünk második legbonyolultabb felépítésű része. Több, mint 1 millió idegszál köti össze szemünket az agyunkkal, és a memóriánkban tárolt adatok 80%-a látásunkhoz kapcsolható1. Ezért nem meglepő az sem, hogyha a szemünk nem megfelelőlen működik, az jelentős idegi és fizikai megterhelést okozhat az egész testünknek. Továbbá ezen különleges szerv alapos vizsgálatával hasznos információkhoz juthatunk testünk számos egyéb szervével kapcsolatban.

A Szemtükör Program első állomása a “Nyak- és fejfájás szűrés”.

Azért vettük célba elsőként a nyak- és fejfájás szűrését, mert ezek a tünetek a magyar lakosság több, mint 2/3-ánál jelentkeznek. Csupán kevesen tudják, hogy ezek a panaszok nagyon gyakran a látással függnek össze 2.

A látással összefüggő nyak- és fejfájások pedig 97%-ban teljesen megszüntethetők, vagy nagy mértékben javíthatóak3.

Nemzetközi kutatásokra alapozva és a legjobb hazai szakemberekkel együttműködve kidolgoztunk egy egyedülálló vizsgálati metódust, amely kizárólag az Opticnet hálózatában minősített optikákban érhető el. A módszer nem csak megállapítja, hogy a páciens nyak- vagy fejfájása látással összefüggő-e, hanem konkrétan életminőséget javító megoldási javaslatokkal is szolgál.

Az Opticnet Optikákban tapasztalt szakemberek, modern vizsgáló eszközökkel várják a hozzánk forduló pácienseket.

Hogyan zajlik nálunk egy speciális nyak- és fejfájás szűrés?

A speciális nyak- és fejfájás szűrés az alábbi 3 lépésből áll:

1. Szűrő kérdőív

A nyak- és fejfájás szűrő kérdőív kiértékelésével kiderül, hogy az Ön tünetei látással összefüggőek-e.

2. Látásvizsgálat

Amennyiben az Ön tünetei nagy valószínűséggel látásproblémából erednek, részt vehet egy Opticnet protokoll szerinti látásvizsgálaton. A vizsgálat részét képezi a részletes anamnézis felvétele, valamint a szokásos látásvizsgálaton túl (mint a fél szemmel betű- vagy számolvasás) a két szem együttes működésének vizsgálata és egyéb műszerekkel végzett vizsgálatok is.

3. Magyarázat és megoldás

A vizsgálatok lezárásaként a szakemberek részletesen elmagyarázzák a vizsgálatok eredményét és szükség esetén olyan látáskorrekciós megoldást ajánlanak, amellyel orvosolhatóak a nyak- és fejfájás tünetei. Gyakran előfordul, hogy a korábban viselt szemüvegtől eltérő korrekciót javasol a szakember.


Szűrőállomásaink

Találja meg Önhöz legközelebbi Opticnet Szemtükör Szűrőállomást és jelentkezzen be egy ingyenes szűrővizsgálatra még ma!

Az Opticnet Optikákról

Az Opticnet Hungary Egyesülés az ország legnagyobb magán látszerészekből álló optikai üzlethálózata. Az Opticnet optikákban nagy tapasztalattal rendelkező, kiváló szakemberek gondoskodnak az Ön látásáról.


1 https://discoveryeye.org/20-facts-about-the-amazing-eye/
2 World Health Organization, Media Centre, Fact sheet N°277, Headache Disorders, October 2012
3 Schmitz S, a Német Optikai Szövetség ZVA 857 páciensen végzett felmérése alapján (DOZ 05-1998).

%d bloggers like this: